Εισαγωγή

Η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ ιδρύθηκε το 1991 με σκοπό τη διάγνωση και αντιμετώπιση με τις πιο σύγχρονες μεθόδους του προβλήματος της Υπογονιμότητας.

Λειτουργεί, όπως οι μεγαλύτερες μονάδες της Ευρώπης και των Η.Π.Α., μέσα σε μαιευτικό και γυναικολογικό νοσοκομείο, εξασφαλίζοντας με αυτό το τρόπο μεγαλύτερη ασφάλεια και κάλυψη στο ζευγάρι με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Από τον Αύγουστο του 2002, και στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού που χαρακτηρίζει το Μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ, η Μονάδα λειτουργεί ριζικά ανανεωμένη με γνώμονα πάντα την Ανθρώπινη Προσέγγιση του υπογόνιμου ζευγαριού και την άρτια συνεργασία του Θεράποντος Ιατρού με το κέντρο μας.

Η ιατρική και Εμβρυολογική ομάδα, η Νοσηλευτική ομάδα, η Υπεύθυνη του προγράμματος και το διοικητικό προσωπικό έχουν επιλεγεί με βάση την άρτια εκπαίδευση, την μακρόχρονη εμπειρία και τις ιδιαίτερες ικανότητες που απαιτεί η προσέγγιση του υπογόνιμου ζευγαριού.

Η ομάδα μας, εκτός από την εφαρμογή των πιο σύγχρονων μεθόδων θεραπείας, αντιμετωπίζει κάθε ζευγάρι με ξεχωριστή προσοχή και αφιερώνει χρόνο στη προσωπική επαφή και την άμβλυνση της ψυχολογικής και κοινωνικής πίεσης που επιφέρει η θεραπεία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ

Εάν επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή με το κέντρο, θα τηλεφωνήσετε στο τηλ: 210 6869827-30 του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ (εντός ΜΗΤΕΡΑ καλέστε 40195) (καθημερινά, τις πρωινές ώρες) και το 210 6754296 (ιατρείο απογευματινές ώρες) και θα κλείσετε ραντεβού με τον υπεύθυνο ιατρό.
Σ’ αυτή την πρώτη επίσκεψη θα συζητηθεί το ιστορικό, θα γίνει κλινική εξέταση και θα προγραμματιστούν κάποιες από τις παρακάτω εξετάσεις. Παρακαλούμε, να έχετε μαζί σας παλαιότερες εξετάσεις και ιστορικό παλαιοτέρων θεραπειών και φάρμακων, γιατί μ΄αυτό τον τρόπο μπορεί να βοηθηθούμε στη διάγνωση, να επιταχύνουμε την έναρξη της θεραπείας και να αποφύγετε το κόπο άσκοπων επαναλήψεων.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

Έλεγχος Υπογόνιμου Ζευγαριού

  • Συνέντευξη με εξειδικευμένο ιατρό του κέντρου
  • Υπερηχογράφημα πυέλου (κολπικό, κοιλιακό). Ελέγχεται η μορφολογία της μήτρας και των ωοθηκών.
  • Υπερηχογραφικός έλεγχος ενδομητρικής κοιλότητας με έγχυση σκιαγραφικού υλικού.
  • Υστεροσαλπιγγογραφία (ακτινογραφικός έλεγχος της ενδομητρικής κοιλότητας και των σαλπίγγων)
  • Ορμονολογικός έλεγχος (FSH, LH, Οιστραδιόλη, προλακτίνη, Θυρεοειδικές ορμόνες κλπ).
  • Αιματολογικός έλεγχος (Γ. αίματος, έλεγχος ηπατίτιδας Β και C, έλεγχος μεσογειακής αναιμίας, AIDS κλπ)
  • Ανάλυση σπέρματος και τεχνικές προετοιμασίας (Swim up, Percoll κλπ)
  • Υστεροσκόπηση (οπτικός έλεγχος της ενδομητρικής κοιλότητος).
  • Λαπαροσκόπηση (οπτικός έλεγχος της γυναικείας πυέλου).
  • Βιοψία όρχεως (TESE).
  • Καρυότυπος, έλεγχος για κυστική ίνωση κλπ

Όλες οι εξετάσεις γίνονται στο ΜΗΤΕΡΑ και έτσι αποφεύγεται η ταλαιπωρία των πολλαπλών μετακινήσεων.Οι εξετάσεις αυτές εξατομικεύονται και γίνονται μετά από εντολή του υπεύθυνου ιατρού. Εάν κάποιες από αυτές έχουν γίνει στο παρελθόν, πιθανόν δεν χρειάζεται να επαναληφθούν.Όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, θα κλεισθεί , εάν χρειάζεται, δεύτερο ραντεβού με τον ιατρό του κέντρου, με τον οποίο θα συζητηθούν τα αποτελέσματα και δυνατοί τρόποι θεραπείας καθώς και οι πιθανότητες επιτυχίας.

Ιατρείο: Ιπποκράτους 13-15, Μαρούσι, 151 23 - τηλ 210 6754296 / Υγεία IVF - Εμβρυογενεσις: Φλέμινγκ 15, 15123 Μαρουσι.  Tηλ: 2117500510-11